Hier een aantal goede groene initiatieven.

Als eerste voor onze buurvrouwen en mannen 🙂

Bouw Kenniscentrum Natuurlijk Bouwen en WEconomy. 💚💚💚

Voor: Coöperatie LiberTerra Geestmerambacht 

Over deze crowdfunding campagne!

Wij willen JOU ontmoeten in ons kenniscentrum! LiberTerra Geestmerambacht bouwt een kenniscentrum waar we met elkaar kennis en ervaringen uitwisselen over (ver) bouwen met natuurlijke materialen, afval verminderen en de nieuwe economie. We organiseren inspirerende workshops en maken de verbinding tussen burgers, ondernemers en overheden. Want alleen samen komen we verder. Bouw je mee?

Het kenniscentrum bouwen we in een kas en zo zorgen we ook voor een plek waar onze buren van voedselbos de Groene Oase hun planten kunnen kweken. Rondom het kenniscentrum zorgen we voor genoeg bloemen en planten die de biodiversiteit stimuleren.

We streven er naar om het kenniscentrum in het eerste kwartaal van 2021 te bouwen. Hoe eerder het er staat, hoe sneller we aan de slag kunnen met kennis uitwisselen en duurzame doelen halen. Als de campagne slaagt dan kunnen we een mooie bijdrage leveren aan de omgeving en de educatieve doelen voor deze plek waarmaken. 

Dus wil jij ook meer aandacht voor natuurlijk (ver) bouwen, minder afval en een eerlijke en waardevolle economie? Bouw dan met ons mee en doneer een bijdrage! En vergeet niet je familie en vrienden te vragen om ook mee te doen 🙂 

https://crowdfundingvoornatuur.nl/…/cooperatie-liberterra-b… 

 

 

 

Urban Plant Kit; een innovatief en natuurvriendelijk tuin plantenpakket voor de stadsbewoner. Een initiatief van één van onze vrijwilligers Tineke Leegwater

Ons initiatief is de Urban Plant Kit; een innovatief en natuurvriendelijk tuinplantenpakket voor de stadsbewoner. De kit is verkrijgbaar in verschillende tuinstijlen. De planten zijn gekweekt zónder pesticiden en kunstmest en dragen bij aan de biodiversiteit in de stad. De vormgeving van de kit is fris en stoer, de materialen zijn puur natuur, géén plastic potjes. Met de Urban Plant Kit wordt stadstuinieren zó eenvoudig, dat iedereen het kan en draag je met een aankoop bij aan een gezonde leefomgeving. Steun dit initiatief door een mailtje te sturen naar: info@greenupthecity.com

en bekijk de mooie website: https://greenupthecity.com

zie de onderstaande link voor meer info: https://platform.groenkapitaal.nl/initiatief/urban-plant-kit/

Regeneratieve boerderij. De regeneratieve boerderij is een boerderij die de natuur hersteld. Een initiatief van één van onze vrijwilligers Corné van 't Hoenderdal

Wat is een regeneratieve boerderij?

De regeneratieve boerderij is een boerderij die de natuur hersteld. Deze boerderij is niet alleen duurzaam maar herstellend voor de bodem, de dieren, biodiversiteit en de mens.

Door regeneratief en biodivers te boeren kun je overal ter wereld boeren, iedereen voeden met een voedzaam en helend dieet en kale vlaktes omzetten naar het paradijs zoals het ooit was. Tevens zorgt deze manier van boeren ervoor dat de CO2 weer wordt opgeslagen in de bodem en in de planten van biodiverse graslanden en eetbare bossen.

https://platform.groenkapitaal.nl/initiatief/de-regeneratieve-boerderij/

Hart voor Bos, De strijd tegen verlies van oerbos Een initiatief ook heel gaaf in Colombia.

Even met je ogen knipperen en ergens op de wereld is alweer een stuk oerbos verwoest. In rap tempo worden onze waardevolste bossen vernietigd. Sommige oerbossen, met de daarbij horende ecosystemen, zijn miljoenen jaren geleden gevormd. Veel tropische bossen bevinden zich in arme landen, overheden hebben weinig geld te besteden om natuur te beschermen. Hart voor Bos is van mening dat dit proces geremd kan worden door zelf bos in bescherming te nemen, daarom koopt Hart voor Bos oerbos op voor een eerlijke prijs. Hierbij hebben wij uw hulp hard nodig. U kunt een donatie doen. Met deze donatie wordt bos beschermd, dit is te zien op onze interactieve kaart. Hiernaast biedt Hart voor Bos de mogelijkheid om bos te kopen middels een participatie. Op deze manier wordt u mede-eigenaar van één van onze parels op aarde. 

Deze organisatie zoekt ook nog Spaanse vertalers! Zie hun website: 

https://www.hartvoorbos.org